torsdag 27. september 2012

Vi er mennesker, ikke høns

Me har sett utrulig mykje på kjøreturen frå Antsirabe til Morondava på vestkysten i dag (onsdag). Fine røde fjell i sentral Madagaskar og frodig natur og baobabtrær når me nærma oss kysten. Me kom og midt inn i ein stor stim med svære gresshopper! Då var eg rask med å sveive opp vinduet. Det syns sjåføren vår at var veldig morsomt ;)

Sjåføren lærte oss også eit nytt gassisk uttrykk i dag, som kan oversettes til "vi er mennesker, ikke høns". Det blir sagt til sjåføren når gassere trenger tissepause mens dei kjører taxibuss.

Me kjørte i gjennom den varmaste delen av landet, på den varmaste tida på døgnet! Til og med det gassiske politiet såg ut til å vere prega sv det. Dei stengte veien, men lot oss kjøre forbi når vi kom. Sjåføren vår sa at dei ville ha siesta ;)

Vegane er stort sett fine (bedre enn på Radøy..) og kjøringa går veldig greit. Kjøreturen tok ca. åtte timer, og ikkje minst ti som me var forberedt på. Det var ein gledelig overraskelse! At tre jenter frå NLA, Marte, Marianne og Marie, allerede var på hotellet, likeså!
Me koste oss med god middag på hotellet. 4 av oss trudde at me bestilte kylling (fordi ordboka sa det), men kva me fekk er me usikre på. Godt smakte det likevel :)

Me bur i bungalower på eit heilt nytt hotell. Dei heldt endå på med bygging og maling, men det er allereie utrulig fint!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar